Glutenfritt i Advent

Jag blir så glad när jag hittar recept som faktiskt funkar att göra glutenfritt. Och idag har jag hittat två!
Det ena var ett fantastiskt bra lussekattsrecept som var anpassat för glutenfritt redan från början. Det hittade jag här: http://matbak.blogspot.com/2007/11/glutenfria-lussekatter.html
För en gångs skull följde jag receptet nästan helt och hållet. Det enda var att jag tog lite extra mjöl så att degen fick konsistens som mannagrynsgröt innan jäsningen. Och så ville sonen ha russin i degen så det fick han.
Resultatet blev betydligt bättre än de "vanliga" lussekatter jag gjorde häromdagen. Så saftiga, mjuka och välsmakande!
Det andra receptet hittade jag i Coops medelmstidning. Helt klart annorlunda pepperkakor. Jag tror att jag aldrig mer kommer att baka vanliga pepparkakor igen...
225 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bikarbonat
1 msk sirap
6 tsk pepparkakskryddor
7 dl mjöl
Blanda alltihop i den ordning ingredienserna står uppradade.
Gör 40 små bollar.
Platta ut bollarna på plåten, de flyter ut ganska mycket. Jag fick plats med 3 x 5 på varje plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 175° C tills de fått fin färg.
När de svalnat blir de superfrasiga och smälter i munnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0