Potatis- och broccolisoppa, samt vad man gör på resterna av den

Soppor är en fantastisk uppfinning! Det går att göra på nästan vad som helst. Här hemma är det en ofta önskad maträtt. Kanske för att det är så gott att doppa smörgås...

Nu sist gjorde jag en soppa bestående av potatis, broccoli, gul lök och vitlök. Den fick koka med buljong och chiliflakes och när potatisen var mjuk mixade jag soppan till en härligt len och grön vänlighet. Sedan rev jag ner lite lagrad ost som fick smälta ner. Dock blev den lite väl het på grund av chilifröna som var bland flakesen så vi svettades och flämtade oss genom den måltiden. Därför, trots att den var mycket god, blev det en hel del över. Detta kyldes snabbt ner i låda som ställdes utomhus en liten stund. -20°C är inte att förrakta.

Nästa dag stektes pannkakor av denna soppa! Det var så pass mycket soppa kvar så det räckte med ett par ägg och lite potatismjöl för att få en pannkakssmet som räckte till 12 pannkakor. Läskigt gröna och underbart smakrika. Avnjöts med lingonsylt och knaperstekt bacon. Lingonsylten är hemkokt och lingonen har vi bytt oss till av en kompis mot lite datasupport. Baconen reades ut för 5 kronor paketen i vår butik på grund av kort datum. Vi köpte allihop och slängde ner i frysen. Det var extra lyxig bacon i naturligt formade stora skivor. Sök så skall du finna...

Mixad grönsakssoppa kan användas till mycket

Och helt glutenfria är de oxå... Precis som Hulken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0