Lammkebab med majstortilla

Jag tog faktiskt en hel lammfiol och skar ner till kebab. Undrar om det är tillåtet egentligen. Sedan fick köttet ligga och dra i soja och sweet chili i ett par timmar. Efter det bredde jag ut alltihop i en långpanna och kryddade med kebabkrydda (som för övrigt kommer från en nerlagd restaurang). Och sen skjuts in i ugnen på hög temperatur och grill.

Tidigare på dagen hade jag strimlat vitkål och blandat med äppelcidervinäger, olja, oregano och örtsalt. Detta knosade jag ihop i en plastpåse som salladen också fick vila i inne i kylskåpet ett par timmar.

Under tiden som lammköttet grillades stekte jag majstortillas som nästan hela familjen hjälpt till att platta ut. Tips på familjenöje som alternativ till tv. Man fick till och med nya muskler i händerna. Majsmjöl, vatten, en skvätt olja och lite salt i någon typ av proportionerlig ordning som kändes bra för tillfället. Någon annan gång skall jag läsa ett recept på majstortillas och försöka följa det. Kan bli kul! Nu blev brödet både gott och snyggt ändå, men det var förmodligen inte rätt...

En kebabsås skulle det förstås också vara till. Creme fraiche med kebabkrydda fick stå och dra nån timma.
Åh, detta salta, möra, söta, mjuka, starka och helt tokigt goda!

Snabbgrillat lamm är fantastiskt mört

Här har jag smort brödet med kebabsås och sedan fördelat lammkebab och rå lök ovanpå


Kommentarer
Postat av: svärmor

Har läst din blogg imponerad

kram från den gamla

2010-01-13 @ 17:42:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0