Slaksidor av lamm

Detta har varit mitt största bekymmer när det gäller lammkött. Vad gör man av slaksidorna? Rullader såklart. Ja, om man är min mamma. Men det är inte jag och därför blir det inte gott. Och när jag söker recept på nätet är det hela tiden lammrullader som dyker upp. I somras provade vi att grilla lammrullader. Ätligt och nästan gott.

När jag häromdagen fick två lamm levererade beslutade jag mig för att mala ner slaksidorna till färs. Och sedan mala en gång till ihop med renare köttbitar. Och det blev så bra! Först var jag lite rädd att allt skulle smaka lanolin, men vi åt Chevapcici gjord av den här färsen och det var underbart! Så blir det i fortsättningen - färs av slaksidorna. Vad skönt att jag vågade prova...

Kommentarer
Postat av: Gubben

Å gôtt va de, jag gjorde kryddningen. Lite ekologisk grillkrydda utan mononatriumglutamat, vitlök, svartpeppar, vitpeppar och så salt. Mumma!

2009-09-27 @ 17:50:28
Postat av: Lina HallBerg

Den som söker hon finner...Jennys blogg! Har kikat runt lite här och där och kan bara säga...DIN BLOGG GER MERSMAK! Och vilken fin hemsida du gjort!



Skall kika igenom frysen. Det är inte jättemycket älgkött kvar, men någon bit kan jag nog trolla fram! Har du tur blir det något rådjur också. Vem vet...



Kram Lina

2009-10-05 @ 21:54:23
URL: http://linahallberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0