Rönnbär

Det är helt tokmycket rönnbär i år. Överallt och verkligen i vår trädgård. En massa snygga illgröna bärfisar har krupit omkring som små iögonfallande konstverk på rönnbärsklasarna. Kul för mig och kameran.

Enbart naturliga färgämnen

Rönnbär i sin naturliga miljö

Jag tror aldrig jag har gjort rönnbärsgelé förr så nu var det sannerligen dags. Långt kvar till frosten hoppas jag och la för säkerhets skull rönnbären i frysen över natten. Fick ett litet lass äpplen av min syster varav en del blev till äppelkaka och de mest omogna avsattes för gelén. Och så fusket över i; gelésocker. Några gånger har jag lyckats med gelé, men för det mesta har det blivit tjock saft trots att jag tycker att jag följt receptet slaviskt. Och en gång blev det som marknadsmarmelad fast lite hårdare. Gelésocker räddade årets vitavinbärsskörd. Gelésockret räddade också den här rönnbärsgelén.

Fuskfrostnupna

Inte fullt lika naturligt. På väg att tina efter den plötsliga frostnatten.

Det har hänt att jag köpt små burkar med rönnbärsgelé till fågel av något slag. Varje gång har jag snällt ätit gelén och tänkt att den som vill äta rönnbär får lida pin. Men, den här gelén som jag gjorde nu blev supergod! Den smakar rönnbär på ett väldigt trevligt sätt.

Fuskgelead gelé

Gott gelé med fantastisk färg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0