Fiskbuljong på gös

Hem kom min privatägda fiskare med tre finfina gösar. En tog jag ur och frös som den var. Inom en snar framtid skall den fyllas med godsaker och hängas upp i ett träd så att barnen kan slå på....den....med..........käppar. Nej det var en annan aktivitet. Den skulle fyllas med godsaker och skjutsas in i ugnen! Det ser jag fram emot.
De två andra filéade jag. Det blev fyra fina filéer! Riktigt stolt över mitt verk blev jag. Ryggraderna med kvarvarande kött åkte ner i en gryta med lök, selleri, morötter och en massa kryddor. Sen fick det koka i ett par timmar på svag värme. Och slutligen silade jag och sparade buljongen.
Då bestämde jag mig också för att skära ner filéerna i små tärningar och göra fisksoppa. Jag ser det inte som om jag gjorde filéer i onödan. Man måste ju öva lite. Ju.
Och fisksoppa blev det, med morötter, gröna ärter, potatis och lök. Och så en skvätt grädde och lite dill. Och en äggula. Åh, det var så gott! Varför var det typ 8 år sedan jag gjorde fisksoppa?! Är jag dum eller nåt ännu värre? Fisksoppa kommer det att bli oftare. Och i frysen har vi fortfarande 1 kilo hemkokta Vätternkräftor. Och repodlade blåmusslor är en ren miljöinvestering.

Som ett konstverk

Gösens ryggfena är vass och snygg

Det blev så fantastiskt gott!

Barnen var mycket skeptiska till buljongen i det här stadiet, men resultatet blev väl mottaget

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0