Älggryta

Jag blir så lycklig så det pirrar i kroppen när jag får tag i älgkött och nu har det hänt igen. Och helt över förväntan! Både färs, grytbitar och stekar!! Och tatillvara var det också eftersom detta var resultatet av en god väns frysrensing inför älgjakten.

Vi blev alla alldeles väldigt sugna på älggryta. Tre av oss blev dessutom sugna på att ha trattkantareller i. Och två av oss gick därför ut, medan grytan puttrade, och plockade trattkantareller. Jag tycker att folk är konstiga här. Vi bor vid en mycket liten skog. Det tar fem minuter att gå rakt igenom den där den rakaste vägen går. Och här inne växer det gula kantareller, trattkantareller och lite annan god svamp. Dessutom lingon, blåbär och hallon. Men, ibland verkar vi vara helt ensamma om att fatta det. Så nu när vi var sugna på trattisar gick vi helt enkelt ut och plockade det, nästan som om vi hade en egen odling.

Så denna kväll åt vi alltså älggryta med tillbehören potatis, broccolli och dagsfärsk fläderbärsgelé. Och i grytan samsades de möra köttbitarna med allsköns pepparkorn, morötter och givetvis trattkantarellerna.

Och hela köket fylldes av små kryp

Från "privat" odling...

Kommentarer
Postat av: Lina

Så glad jag blir när ni blir så glada för älgköttet! Du skall få göra mig glad med vacker teckning av min älskade Saga och göra lite bildredigering på hundbilder. Byteshandel är väl att ta till vara, eller! Om inte så tar man väl tillvara på vännerna och det är viktigt det också! Kram!

2009-10-12 @ 18:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0