Pytt i panna
Inte helt i linje med ta till varastilen, men en bit däråt i alla fall. Visst kan man använda kall kokt potatis som blivit över, men jag tycker mer om pytt gjord på råstekt potatis.
I just den här pytten är det kålrot, palsternacka, rotselleri, potatis, lök, överbliven rådjursstek och bacon. Bara en tatillvaring alltså. Men, det kanske är tillräckligt. Kanske börjar jag överdriva det här lite... Nej, inte direkt. Jag har tvärt om slarvat en massa på sista tiden. Jobbet har krävt mer av min tid och orken har trutit. Jag har inte bakat bröd på två veckor, bara en omgång scones och en mjuk pepparkaka. Jag har slängt mat. Ganska mycket. Till exempel scones och mjuk pepparkaka...
Tar det verkligen så mycket tid att ta till vara? Det kräver lite mer planering i och för sig. Fast det sparar ju också tid eftersom materialet finns hemma redan. Som den här pytten till exempel. Rotfrukterna fanns redan hemma och hade på sätt och vis blivit över även om de inte var tillagade och de hade blivit dåliga om jag inte använt dem. Är det då bara inspiration som fattas? Kanske. Kan man bestämma sig för att skärpa sig på den här punkten också? Tycker jag att det är rätt att låta mat ligga i kylen och bli så gammal att den måste slängas? Kan jag tillåta det att ske? Njae blir mitt raka svar.

Välsmakande rådjurspytt
I just den här pytten är det kålrot, palsternacka, rotselleri, potatis, lök, överbliven rådjursstek och bacon. Bara en tatillvaring alltså. Men, det kanske är tillräckligt. Kanske börjar jag överdriva det här lite... Nej, inte direkt. Jag har tvärt om slarvat en massa på sista tiden. Jobbet har krävt mer av min tid och orken har trutit. Jag har inte bakat bröd på två veckor, bara en omgång scones och en mjuk pepparkaka. Jag har slängt mat. Ganska mycket. Till exempel scones och mjuk pepparkaka...
Tar det verkligen så mycket tid att ta till vara? Det kräver lite mer planering i och för sig. Fast det sparar ju också tid eftersom materialet finns hemma redan. Som den här pytten till exempel. Rotfrukterna fanns redan hemma och hade på sätt och vis blivit över även om de inte var tillagade och de hade blivit dåliga om jag inte använt dem. Är det då bara inspiration som fattas? Kanske. Kan man bestämma sig för att skärpa sig på den här punkten också? Tycker jag att det är rätt att låta mat ligga i kylen och bli så gammal att den måste slängas? Kan jag tillåta det att ske? Njae blir mitt raka svar.

Välsmakande rådjurspytt
Kommentarer
Trackback