Potatisgratäng med Karl-Johansås
I kylen fanns två portioner klyftpotatis och ett tiotal kokta kokta potatisar med skal. Klyftpotatisarna fick täcka bottnen på ugnsformen. På det fördelade jag ett lager lökringar. Sen skivade jag den kokta potatisen och gjorde ytterligare ett lager. Och så lite mer lök, lite riven ost och en blandning av grädde och grönsaksbuljong. Och överst ett pudrat lager av honungsgrillkrydda.
Till detta serverades en sås gjord på Karl-Johan. Tyvärr konserverad. Vi hittade inte alls mycket Karl-Johan i år. Såg att det gick att köpa torkad till hyggligt pris på nätet. Kanske måste göra det. Det går ju med konserverad, men det smakar helt annorlunda. Liksom konserv typ.
Vi fick ta emot en ansenlig mängd varor från en butik som lagts ner. Massvis med kryddor, en hel del torrvaror som socker, salt och chokladdryck, men även en mängd olika konserver. Päronhalvor, ärtsoppa, svamp, grönskassoppa och små kokta morötter. Dessa små kokta morötter blev riktigt trevliga när de värmdes med vitlök, persilja, chili och en liten skvätt olja och sen mixades. Funkar antagligen perfekt som dipp till nachos!
Vegetariskt och mycket gott