Lammgryta med quinoa

Strimlat lammkött kokt med tomat, rödlök, vitlök, ingefära, chili och broccoli. Röd quinoa som tillbehör.
Sen blev det visst en coleslaw också, på morot, kinakål och cremefraiche med lite senap.
Och sist men inte minst, små vegetariska djur. Det var så att vi åt en mixad grönsakssoppa till lunch. Den innehöll gulbetor, majrova, kålrot, morot och äpple. Det som blev över blandade jag med ägg och majsmjöl till en tjock pannkakssmet. Sen gräddade jag små djur med hjälp av pepparkaksformar i stekpannan. På bilden här sitter en katt. De blev väldigt goda. Och söta i dubbel bemärkelse. Fundera på vad man skulle kunna servera till om själva plättarna var basen. Någon typ av chutney föreslog maken. Jag tänkte på groddar med lite sting i. Får se om de dyker upp igen i mitt liv. Då har jag förmodligen kommit på något.

 Quinoa låter så kul när man tuggar den

Lamm, när det är som bäst

Kommentarer
Postat av: Lina

Dina matbloggar är underbara att läsa!

2009-12-02 @ 17:24:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0