Ta-till-vara-fiskgratäng

 Ibland kan det vara gott med rostat bröd eller kanske lite SMG vilket är våra grannars ord för varma mackor gjorda i SMörgåsGrill, toast. Kvar i påsen med formfranska blir nästan alltid de tunna skalkarna. Alfa och Omega på formfranskan så att säga. Eller varför inte ändarna. Nån som inte fatta än?
De skall man spara! Ner i frysen bara. För de har ett syfte.

Det finns ett fantastiskt smaskigt recept på fiskgratäng där man tar fiskfiléer eller block och lägger i en ugnssäker form, pepprar, saltar och skvätter över rejält med citron. In i ugnen i en kvart.
Under tiden som fisken ugnskokar blandar man ett väldoftande täcke av finfördelade brödskivor (som ju ändå blivit över), riven ost, hackad vitlök och massor med persilja eller/och dragon med smält smör till en degig gegga. Denna brer man ut över fisken och sen skjuss in i ugnen en kvart till.

Jamen, det är så gott så alla som tål fisk måste prova!
Varning! Det går inte att använda till rödlistad fisk. Då blir det jätteäckligt.

En riktig ta-till-vara-fiskgratäng

Här under gömmer sig några odlade hajmalar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0