Inga jordgubbar till midsommar, men...
Nej, det blev varken egen potatis eller egna jordgubbar till midsommar. Det fick köpas in i stället. Ingen blev arg.
Nu, däremot, har gubbarna kommit igång ordentligt.

Vi har mumsat i oss direkt från plantorna, vi har gjort milkshake och idag har jag fyllt torken med skivade jordgubbar. Förrädiskt nog luktar det jordgubbssaft i hela huset. Så de få stunder jag tillbringar inomhus fylls mina lungor med finfördelad atmosfärisk jordgubbssaft.
Anledningen att jag torkar jordgubbar är att vi vill ha det i müsslin. I en del flingsorter som finns i handeln är det nerploppat små bitar av frystorkade bär. Jordgubbar till exempel. Det är intressant att jämföra priset på en sorts flingor utan frystorkade bär med samma sorts flingor som innehåller frystorkade bär. Det är det dubbla. Jag antar då att det är jättedyrt att frystorka bär och ser det som en lyxvara. Och vi tycker ju om att leva lyxigt. Alltså vill vi ha frystorkade bär i müsslin. Det enda sätt jag känner till att frystorka saker på är att glömma bort dem i frysen i en massa år. Men, jag har inte tid att vänta. Lyxen skall vara ständigt närvarande. Vad är man annars? En vanlig människa. Ryser vid tanken...
I alla fall; jag har kommit på att jag ska lura mig själv genom att servera vanligt torkade bär i müsslin som en slags placebo. Det kommer att funka lika bra som när jag säger till mig själv 05.30 på morgonen att jag ska få gå och lägga mig direkt när jag kommer hem från jobbet. Jag går på det varje gång!

Gubbar i torken
Nu, däremot, har gubbarna kommit igång ordentligt.

Vi har mumsat i oss direkt från plantorna, vi har gjort milkshake och idag har jag fyllt torken med skivade jordgubbar. Förrädiskt nog luktar det jordgubbssaft i hela huset. Så de få stunder jag tillbringar inomhus fylls mina lungor med finfördelad atmosfärisk jordgubbssaft.
Anledningen att jag torkar jordgubbar är att vi vill ha det i müsslin. I en del flingsorter som finns i handeln är det nerploppat små bitar av frystorkade bär. Jordgubbar till exempel. Det är intressant att jämföra priset på en sorts flingor utan frystorkade bär med samma sorts flingor som innehåller frystorkade bär. Det är det dubbla. Jag antar då att det är jättedyrt att frystorka bär och ser det som en lyxvara. Och vi tycker ju om att leva lyxigt. Alltså vill vi ha frystorkade bär i müsslin. Det enda sätt jag känner till att frystorka saker på är att glömma bort dem i frysen i en massa år. Men, jag har inte tid att vänta. Lyxen skall vara ständigt närvarande. Vad är man annars? En vanlig människa. Ryser vid tanken...
I alla fall; jag har kommit på att jag ska lura mig själv genom att servera vanligt torkade bär i müsslin som en slags placebo. Det kommer att funka lika bra som när jag säger till mig själv 05.30 på morgonen att jag ska få gå och lägga mig direkt när jag kommer hem från jobbet. Jag går på det varje gång!

Gubbar i torken
Kommentarer
Trackback