Restpizza

Det här är nog vår specialitet.
Efter många års analyserande av pizza på restauranger runt om i Sverige (och Italien en gång med) har vi kommit fram till att vi är bäst på att göra pizza. Vi har nu kommit fram till den bästa pizzadegen och den bästa tomatsåsen.

Precis som med varma mackor var vi förr insnöade på ett gammalt vanemönster. Pizzadeg, tomatsås, skinka, och ost överst. Kanske med ananas och oregano också för att förgylla lite extra.
Gott? Ja.
Kul? NEJ!

Rester är bra att ha på eller till pizza. Egentligen handlar det mest om att släppa loss lite och inte vara så fördomsfull. De flesta smörgåspålägg går att använda. Jag har aldrig provat marmelad så jag kan ju inte gärna döma ut det och eftersom man kan ha på sötsliskig ananas så borde det funka. Jag har förresten provat att strö ut lite saltlakrits på pizza innan den åker in i ugnen. DET var gott!
Fast det vanligaste är ändå de sista salami eller skinkskivorna, lite rådjusstek eller lammstek som blivit över, tråkiga ostar som förvandlats till skidbackar, fula bananer, de sista champinjonerna i påsen, lite kycklingkött, de sista oliverna, en bit Brieost med curry på...

Till pizzan kan man servera vanlig sallad, morotspinnar att dippa i kall sås, coleslaw, kapris, pesto, guaccamole, olika frukter, små saltgurkor, olika rostade nötter, Café de Paris-sås och en massa annat som man hittar hemma.

Det viktigaste: en riktigt god tomatsås och att osten skall strös på efter tomatsåsen, men innan resten av fyllningen.

En av våra höjdare: fyllning bestående av rådjursfilé, salami, kantareller, lök och kapris. Funderar på att göra det i kväll så jag kan lägga upp en bild här.

Pizza med rådjursfilé, kantareller, rödlök och kapris.

Ja, det blev rådjurspizza! Men vi hade ingen salami, så vi tog bacon i stället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0