Rådjur i glögg

I ett tidigare inlägg testade jag att skvätta lite glögg i såsen, vilket visade sig vara en lyckträff. Jag skrev då att jag borde koka kött i glögg och nu har jag provat det.

Två fina rådjursstekar skar jag ner till grytbitar som jag brynte runt om med enbart salt och peppar som krydda. Sen kokade jag alltså köttet i starkvinsglögg (rött), säkert fem deciliter. Efterhand som glöggen kokade in tillsatte jag buljong och slutligen lite matlagningsgrädde. Rätt mycket morötter och en stor lök fick också koka med.

Och detta blev sagolikt gott!
Så gott så jag glömde ta ett aptitligt kort. Istället får ni se lite av rådjursgrytan samsas med rostade rotfrukter i en matlåda. Måste ju bara läska mina arbetskamrater i morgon...

Jag har lite alkoholfri vitvinsglögg i kylen. Funderar på vad jag kan ha den till.

Att koka kött i glögg var en riktig höjdare

Gryta med glögg kommer jag definitivt göra igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0