En helt vanlig maträtt, nästan...

Idag skulle vi laga till rådjursfilé och servera med hasselbackspotatis, kantareller och sås. Alltså en maträtt som inte bestod av rester. Det gick bra ända tills jag skulle smaka av såsen. Då hällde jag i lite starkvinsglögg som blivit över och så fick det puttra en stund till. Jag tänkte att det skulle vara bäst om jag inte berättade något...

När vi skulle äta sa äldste sonen att han tyckte det luktade kanel någonstans vid matbordet. Ja, det är ju också en julkrydda, så det var inte helt tokigt gissat. Han kom fram till att det nog var apelsin det luktade egentligen. Alla åt och tyckte att såsen var väldigt god.

Det blev den faktiskt. Prova gärna det här. Jag antar att det funkar bra till annat än rådjursfilé. Förmodligen skulle det inte vara helt fel att göra en gryta med glögg i istället för vanligt vin. Det måste jag prova. Lovar att rapportera senare.

Plötsligt kom det glögg i såsen

Vi höll på att få traditionell mat, men det gick över

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0