Födelsedagsproblem

Snacka om i-landsproblem! Faktiskt ganska pinsamt att ens nämna, men jag känner att jag måste. Jag fyllde år för ett litet tag sedan och firade som brukligt ihop med min bananbror (se tidigare inlägg). Det var ett av de mer fantastiska kalas jag varit på! Vi hade hyrt ett av Sveriges Naturum och hade glädjen att få vara där helt själva, det vill säga 18 släktingar och en guide, helt utan andra turister. Helt fantastisk miljö! Underbar utsikt och så perfekt inomhus! Alla barn hade möjlighet att springa, leka, pussla, klättra, mysa framför brasan eller studera kryp i mikroskop. Och vi vuxna hade möjlighet att göra det också om vi ville, eller bara sitta och prata i smågrupper helt avslappnat. Jo, vi åt lite också, men det var inte det viktiga liksom.

Utsikt över en oändlig mosse

En utsikt som gör mig lycklig!

Jag fick ett underbart syskrin som varit mormor och morfars och även på sista tiden min mammas. Äntligen skall jag få flytta alla sygrejer från sina glasslådor (ta till vara...) och få lite ordning på det också. Jag fick också en superduperskön badhandduk i ekologsik bomull och skivan Wermland med Detektivbyrån. Har ni inte den så köp den eller önska er den, det är en order! Dragspel, xylofon och klockspel, upphottat och alldeles så rätt.

Precis ett sånt syskrin som jag alltid velat ha

Syskrinet jag velat ha i hela mitt liv! (= sant)

Och nu till problemet som inte är ett riktigt problem, men ändå lite besvärligt.
I present fick jag också en enorm korg fylld med frukt, ost och vin. Jag gillar frukt, ost och vin. Jag gillar det väldigt mycket! Jag gillar det så mycket så det är inte klokt, typ. Dock; både frukt och ost bör ätas upp inom en ganska begränsad framtid. Visst, vi hade kunnat bjuda hem en massa folk som hjälpte oss att äta rent i korgen, men vi hade en del annat inplanerat. Så nu gällde det att tänka om.

Dels blev det en del rester över från kalaset, sallad, nötter, frukt, bröd och kyckling och dels hade vi ju en korg med härligheter. Dagen efter kalaset åt vi sallad, nötter, frukt, bröd och kyckling och dagen efter det hamnade sallad, nötter, frukt, bröd och kyckling i lunchlådorna till jobbet. Och en av kvällarna åt vi varma mackor med de baguetter vi haft på kalaset som grund. På dessa tog vi lite av det vi nu hade i kylen. Tacoköttfärssås, majs, rödlök och vällagrad ost på någon, bireost och curry på en annan och bananer skinka och vindruvor på ytterligare en. Ja, vindruvor. Varför inte? Provat? På nyårsafton, nu sist, bjöds vi på vinsås med vindruvor i och det var väldigt mumsigt. Varma mackor med vindruvor på var också väldigt mumsigt.

Det går att ha nästan vad som helst på varma mackor

Den som inte vågar prova är en fegis!

Alla physalisarna har vi ätit upp liksom vindruvorna. Pomelon har vi gjort åt och sharonfrukterna med. Hårdostarna var inget problem alls, på knäckebröd, på varma mackor eller på kex. Brieosten är slut och äppelvinet smakar jag på nu, kallt med is i ett fantastiskt själfullt glas som min morfars syster hade 6 stycken av och tyckte att jag kunde få om jag ville. Jag behövde verkligen inte eftersom de var så skeva och fulla med luftbubblor... Var sitter charmen i IKEA-glas? Dessa 6 glas med tillhörande skål är de mest levande hushållsföremål jag har. Och de funkar uppenbarligen med äppelvin. De funkar med flädersaft också. Jag tror man kan dricka vad som helst i dem och att det kommer att kännas rätt. Kanske inte kaffe förresten. Äh, nu kom jag på en massa saker som förmodligen inte passar så bra. Men, det är väl bara att tänka om som vanligt. Jag har appropå det ätit banachips och ansträngt mig för att tycka om det. Ganska bra gick det. Och inte ätit choklad på två veckor!!! Det kan nog bli människa av mig med så småningom.

Levande glas

Så här ska ett glas se ut!

Var var jag? Jo, just det! I Kylen finns nu en blåmögelost, en getost och några passionsfrukter kvar. Och i min lilla familj är det bara jag som äter goda ostar. Jag har nu börjat med mögelosten. Till mitt fruktbröd passade det som om de var tillverkade för varandra. Men, vad ska göra med getosten? Jag vet inget om getost! Jo, att det är gott, men sen då... Ska jag smula den över pastan, ska jag ha tärningar i salladen, ska jag blanda små bitar i lammfärsbiffar, eller skall jag skölja ner den med ett glas vatten? Jag antar att jag får göra vissa efterforskningar. Som slutsummering av detta inlägg kan jag säga att det blev mycket svårare att ta till vara när jag inte själv valt alla saker som kunde komma att bli rester. Hela mönstret bröts. Ha, jag har skaffat mig ett nytt mönster! Det var ju det jag ville komma ifrån. Typiskt! Jag verkar inte ha någon som helst kontroll på mig själv. Rätt spännande...

Kommentarer
Postat av: dina barns ena kusins mamma

Hej! Vilket besvärligt problem, med getosten. Jag har ganska svårt för smelly cheeses i allmänhet, men just getost fick jag en gång på ett sätt som borde falla dig i smaken, som varm macka, fast wanne-be-kocken som serverade anrättningen ville nog kalla det toast. En skiva getost, lite smör under, grilla, lite rostade (pinje) nötter uppepå. Ringla LITE söt balsamvinäger eller flytande honung över. Himla sofistikerat. Gärna med lite besk sallad till för kontrast.

2009-02-03 @ 18:32:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0