Snabblamm, bråttommat

Det är ju inte alltid man är så välplanerad. Ibland kan jag plötsligt komma på att det kanske vore läge att äta kvällsmat innan kvällen tar slut. För det mesta har jag haft med det i beräkningen redan på morgonen, ibland till och med dagen innan. Men härom kvällen var det dåligt planerat och ändå kändes det inte riktigt rätt med mackor. Jag satte på en gryta ris. Sen hämtade jag ett platt paket med strimlat lammkött som brutalt fick snabbtinas i micron till hanterbar konsistens, fortfarande fryst men med möjlighet till viss sönderbrytning. När det gick att få ner i en stekpanna gick det just ner i en stekpanna. På hög värme fick det sedan tina klart, bli varmt, släppa vätska, koka ihop och börja brynas på relativt kort tid. När det börjat brynas tillsatte jag olja, soja, strimlad lök och strimlad kinakål (mycket kinakål). Och så klart lite peppar och salt. När kinakålen fått rätt skepnad var allt klart; riset, lammköttet och dukningen. Tid totalt: ca 25 minuter. Rätt ok. Särskilt med tanke på vad det blev. Gott!

Ja, just det, så gott att det inte blev någon bild att lägga in här. Så här är fritt fram för fantasier.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0