Rena kryddor

Piffi allkrydda.
Grillkrydda.
Salladskrydda.
Buljongtärning.

I ovanstående brukar salt vara största ingrediensen, sen kommer smakförstärkare. Ett fantastiskt ord. Smakförstärkare. Det förstärker egentligen inte smaken på de andra grejerna i blandningen utan bidrar med sin alldeles egen smak. Det finns inget som smakar som mononatriumglutamat. Och de flesta tycker mycket om just den smaken. Men, av någon anledning är det förbjudet i barnmat. (Här borde det ringa en varningsklocka inne i huvudet)

Jag brukar faktiskt inte bry mig så väldans mycket om skräckbudskapen som media pumpar ut. Till exempel så fortsatte jag att knapra i mig knäckebröd trots larmrapporter om akrylamid. Och när många lämnade tillbaka kycklingkött till butikerna här hemma i rädsla för glasbitar handlade vi riktigt billigt. Det här med smakförstärkare i maten har däremot gjort mig lite trotsig. Jag vill bestämma vad maten ska smaka och det verkar ju lite vridet att likrikta alla smaker. Och om det är skadligt vill jag inte tvinga mina barn att äta det. Jag vill överhuvudtaget inte bidra till produktionen av det.

Det är lätt att blanda sina egna rena kryddor direkt i grytan eller på tallriken. Då behövs inget klumpförebyggande medel heller. Och det finns några buljongsorter som består av riktiga smaker från riktiga saker. Bland annat minst en KRAV-märkt.

Om Jenny själv får bestämma

Vitlök, chili, salt, curry (i och för sig en blandning av kryddor), svartpeppar och oregano

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0