Äppelmos

"Välj helst syrliga äpplen...". Då måste man ju tillsätta en massa socker. Jag har en massa kokböcker som jag bläddrar i och letar inspiration. Det är ytterst sällan jag följer ett recept slaviskt. Kanske är det för att jag tycker om att få bestämma själv. Ibland beror det förstås på att det saknas ingredienser. Men, oftast är det nog så att jag förkastar informationen och gör min egen version. I dag hade jag fyra stora äpplen som var i stort behov av omhändertagande. Långt ifrån syrliga. Så i stället för 6 deciliter socker räckte det gott med 1. Lite kanel slank ner i grytan också. Det blev ett härligt mos med mycket äppelsmak och en fin touch av kanel. Kanske blir den arla grötstunden lite roligare nu. Innan hade jag köpemos med besynnerligt innehåll.

Äppelmos gjord på söta äpplen

Guld till gröten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0