"Nyttigt"mellanmål

Blev häromdagen bjuden på något slags godis av en arbetskamrat. Huvudingredienserna var havregryn, smör, socker och torkad frukt. Detta var mixat till en slät konsistens och sedan pressat till en hård massa och slutligen skuret i typ 8 centimeter långa rektanglar. Idén var bra, men alldeles för toksött.
Jag blev genast sugen på att modifiera och experimentera.

Idag mixade jag aprikoser, russin, hasselnötter, havregryn, kokosflingor, salta rostade jordnötter, lite honung, sesamfrön, lite krossade linfrön och mandlar. Efter middagen blev det också över lite tjock kokos"mjölk". Det fick åka med. Tänkte att det kunde fungera på samma sätt som margarin eller smör gör - blir hårt när det är kallt.
När jag mixat allt till en hyggligt jämn massa hällde jag ut det i en form klädd med plastfolie. Sedan pressade jag ner det hårt med knytnävarna, så jämnt det gick. Efter det strödde jag ut lite vallmofrön och sesamfrön och slutpressade med en liten skärbräda, så det skulle bli lite plattare.

Min eminenta degskrapa fungerade fint för att skära alltihop till rektanglar.
Jag gjorde ganska mycket, så hälften frös jag in och resten fick plats i kylen.
Feta nötter bör ju förvaras kallt.

Det bidde gott, var mättande och verkar liksom nyttigt på något vis.

Eftersom bloggen beter sig underligt och inte vill ha mellanrum mellan stycken längre får jag väl lägga in ett streck så att det inte blir en kompakt massa av ord.
Hm....

RSS 2.0