Örtsalt

Jag fick ett mail av min pappa. Det innehöll en beskriving av hur man gör sitt eget örtsalt.
Det finns två sätt att hantera ett sådant mail:
1. Läsa igenom och tänka att det vore kul att prova, men kanske en annan gång. Vi får se...
2. Läsa igenom och känna att någon försöker styra precis hur det ska gå till och bli lite upprörd och genast hitta på ett eget sätt att gå tillväga.

Ingredienser till örtsalt

Saker som ska ner i mixern (inte skålen och skärbrädan)

Nu har jag gjort tre olika sorters salt. Löksalt med nässlor, örtsalt och persilje- och vitlökssalt.
Löksaltet innehåller gul och röd lök, vitlök, gräslök, salladslök, lite äpple, nässlor, kirskål och givetvis salt. Havssalt för att vara lite mer exakt..
Örtsaltet innehåller färsk oregano, basilica, timjan, röd lök och gul lök, dessutom chilipulver, paprikapulver, vitlökspulver, lite äpple och salt.
Persilje- och vitlökssaltet blir nog bäst till matlagning. Det blev starkt! Väldigt mycket vitlök...

Örtsalt som torkar

När det torkat ska det finfördelas i morteln

Det var perfekt väder när jag gjorde salten. Soligt, varmt och blåsigt. Det torkade på en eftermiddag.
Tror jag ska prova att göra citronsalt med timjan i. Hm, får se när det kan bli av...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0